Catalunya Productiva

Los diferentes estamentos de CiU están divulgando por las redes sociales una campaña que tiene este cartel:


En Facebook, en concreto, se acompaña del siguiente texto:
"L'actual model de finançament autonòmic permet que l'Espanya subsidiada visqui a costa de la Catalunya productiva. Per això ens cal exercir el #dretadecidir per assolir l'#estatpropi".

Así que estoy pensando dirigirme por carta a Artur Mas. Más o menos con un redactado como el que sigue:

"A la Atenció del Molt Honorable Senyor Artur Mas i Gavarró, president de la Generalitat de Catalunya i de la Comissió Executiva Nacional de CiU:

He tingut coneixement, mitjançant les xarxes socials, de la darrera campanya que ha llançat la formació que vostè presideix, i de la qual forma part la imatge adjunta. Crec, sincerament, que aquesta campanya, que sens dubte pretén posar de manifest aquell postulat segons el qual Catalunya dóna a l'Estat Espanyol més del que rep, cau en l'error de generalitzar.

No m'agrada que ni Catalunya ni qualsevol altra regió del Estat Espanyol rebi menys del que li correspon. Ara bé, si existeix tal discriminació, els ciutadans que viuen en el que seria, segons el cartell, "l'Espanya subsidiada", no tenen cap culpa d'això.

Tot i que estic segur que no era la intenció dels responsables de la campanya caure en aquesta possible generalizació, lamentablement és una cosa que es pot arribar a pensar.

Estic convençut que és possible traslladar la mateixa idea bàsica i, al mateix temps, evitar que es puguin sentir al·ludits ciutadans que no són de cap manera responsables de la situació que CiU denuncia.

Hi ha moltes persones de la resta de l'Estat Espanyol que estimen molt a Catalunya, que viatgen allà amb regularitat per plaer o negocis, que consumeixen productes catalans o d'empreses que tenen allà la seva seu, i que, a més, tenen amics i coneguts catalans i catalanes.

A totes aquestes persones, entre les que m'incloc, l'al·lusió a "l'Espanya subsidiada" que duu a terme aquesta campanya, ens suposa un immens mal.

Per tot això, i respectant profundament el dret del poble català a expressar-se de cara al seu futur, li pregaria que, com a màxim dirigent de CiU, fes tot el que estigués al seu abast per la retirada d'aquesta, al meu parer, errònia campanya. Errònia en tant que equivoca el seu objectiu, és a dir, les persones que prenen les decisions per les que hi ha una deficient finançament autonòmic. I no són els ciutadans.

Atentament, el saluda..."

Comentarios

Entradas populares de este blog

Discriminación cinematográfica

Comentario sobre la película 'Your Name.'

El himno de Dinamarca por la Marcha Granadera